Wat doet Vitaal in Balans

In 2015 startte ik Vitaal Outdoor. Hier kan je optimaal aan je gezondheid werken door lekker buiten te sporten met positieve mensen. Naast het sporten en gezonde voeding is mindset en ontspanning ook ontzettend belangrijk om in balans te komen. Veel mensen onderschatten wat de mind en je onderbewustzijn met je kan doen. Hier ben ik wel achter gekomen tijdens mijn yoga opleiding. De velen uren yoga hebben mij gebracht tot het energetische aspect van het menselijk lichaam. Reiki vond ik altijd eng en zweverig maar door mijn onderzoek hierin weet ik dat het alleen maar heel mooi en liefdevolle energie is. Het heeft mij zoveel rijkdom aan informatie gegeven, waarmee ik heel veel mensen kan helpen. Eind 2020 ben ik officieel afgestudeerd tot holistisch reiki therapeut. Naast yoga docente bij Happy On The Move is  Vitaal in Balans nu ook een onderdeel van mijn werkzaamheden. En ik verheug mij jou te ontmoeten.

Wat is reiki en wat doet het?
Reiki is al eeuwen oud en is herontdekt door Mikao Usui. We bezitten allemaal de gave om reiki te geven en te ontvangen. Alles bestaat uit energie, dus ook jij en jouw  gedachtes,emoties, overtuigingen en fysieke lichaam. Soms loopt de energie niet meer lekker, loop je tegen blokkades aan en krijg je klachten. Reiki laat de energie weer lekker stromen, zodat het zelf herstellend vermogen van je lichaam en alles wat daarbij hoort stimuleert. Doordat ik ben ingewijd voor reiki I, II en III kan ik universele levensenergie doorgeven met mijn handen. De energie komt dus niet van mij maar van de liefdevolle bron van het leven.

Voor wie is reiki geschikt?
Voor iedereen die geestelijk gezond is en met vage klachten loopt. Of misschien tegen wat levensvragen aanloopt, kan reiki verlichting en verheldering geven.
Let op bij geestelijke instabiliteit en ernstige lichamelijke klachten verwijs ik je altijd door naar een arts. 

Wat voor massages zijn er?
Door mijn ervaring in het menselijk anatomie ben ik gaan masseren, wat mij heel natuurlijk en gemakkelijk afgaat. Je kan kiezen voor een ontspanningsmassage met etherische oliƫn. Dit is heel heilzaam en een heerlijk cadeautje voor jezelf. Zit je echt goed vast en heb je pijnlijke spieren dan ga ik de triggerpoints af en masseer ik wat steviger net als bij een sportmassage.

Waarom yoga en massage?
Yoga en vooral yinyoga helpt je meer ruimte te krijgen in je onderhuids bindweefsel (fascia).  Het is belangrijk dat dit fascia soepel en elastisch blijft. Dan kan je levensenergie (prana) beter stromen en voel je jonger en vitaler. Na een massage weet ik welke spieren en welk bindweefsel meer aandacht nodig hebben. Door het meegeven van bepaalde yoga oefeningen kan je meer ruimte krijgen in het weefsel en jezelf van pijn verlossen. Ook proberen we bij de oorzaak van de pijn te komen. Dit kan emotioneel zijn, maar wel heel bevrijdend.